Liiklusjurist: BMW-le ette sõitnud auto võis päästa inimeste elu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt. Foto: Martin Ilustrumm

Laupäeva hommikul Tallinna kesklinnas juhtunud suuravariis võis kihutavale BMW-le ette sõitnud Mercedes päästa mitme teed ületava jalakäija elu, ütles liiklusjurist Indrek Sirk turvakaamera videot analüüsides.

Sirk märkis, et avaldatud turvakaamera videost näib olevat välja lõigatud üsna oluline osa, mis võimaldaks täpsemalt arvutada, mis värvi tulega auto ristmikule sõitis. On näha, et vastassuunas sõitjatele põleb juba mitu sekundit punane tuli, kui BMW suure hooga ristmikule sõidab.

«Videot vaadates on näha, et viis-kuus inimest hakkab õnnetuse hetkel ohutussaarelt sõiduteed ületama. Piltlikult öeldes päästab Mercedes BMW-le ette sõites nende elu,» lausus Sirk. Otse sõitnud BMW kiirus tundub üsna suur. «Tavaline liikluspraktika näitab, et kui jalakäijale otsa sõita kiirusega 50 kilomeetrit tunnis või rohkem, on tema tõenäosus ellu jääda väga väike, alla 20 protsendi,» põhjendas Sirk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles