Tallinnas on kaamera abil tabatud 16 prügistajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi.
Prügi. Foto: Priit Simson/Scanpix

Tallinna keskkonnaameti mullu soetatud mobiilse kaameralahenduse abil on tabatud 16 prügistajat.

«Kaameraid ei ole me järelevalve eesmärgil tänaseks rohkem paigaldanud,» ütles Tallinna keskkonnaameti heakorra ja jäätmehoolde osakonna juhataja Kristjan Mark BNS-ile.

«Pirita Selveri parklas asuva ohtlike jäätmete kogumispunkti juurde paigaldasime kaamera 2014. aasta detsembris, kuna probleemiks oli selle ümbruse pidev prügistamine. Sealt sattusid jäätmed edasi ka kõrvalasuvasse Lillepi parki, kuhu neid viisid piirkonnas tegutsevad kodutud,» selgitas Mark.

«Kaamera Pirita Selveri parklas on tänaseks töötanud viis kuud ning selle tulemusel on mupo määranud trahvi kokku 16 isikule, neist neljale Viimsi vallast, ühele Maardust ja 11-le Tallinnast,» ütles Mark.

«Mõnevõrra on prügistamine siiski jätkunud ning kõiki prügijäneseid ei ole võimalik tuvastada. Siiski võib öelda, et kaamera abil on tänaseks sealne suur prügihunnik kadunud,» lisas ta.

Marki sõnul on keskkonnaamet kaalunud Pirita Selveri kaamera ümberpaigutamist Rahumäe jäätmejaama värava ette, kuna sinna jäetakse viimasel ajal pidevalt jäätmeid, näiteks suures koguses vanu autorehve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles