Triigi–Sõru laeva nimeks pürib Soela

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereajaloolane Bruno Pao.
Mereajaloolane Bruno Pao. Foto: Toomas Huik

Hiiu ja Saare maavalitsuse ühine nimekonkursi komisjon valis Sõru-Triigi uue parvlaeva nimeks Soela ja esitas selle lõpliku otsuse tegemiseks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile.

Saare maavanem Kaido Kaasik selgitab nimekomisjoni istungi protokollis, et Soelat pakuti rahva poolt kõige rohkem, see on mõlema saare suhtes neutraalne ja sobib hästi kokku nimedega, mida laevadele traditsiooniliselt pannakse, kirjutab Saarte Hääl.

Maavalitsustele esitati kokku üle 70 nimepakkumise 56 nimega. Arvamust küsiti ka mereajaloolaselt Bruno Paolt (pildil), kelle seisukoht oli, et laeva nimi peab laeva kaitsma ja sobilikud on kas kohanimed (sadamate ja saarte nimed), pühakute või ilusate naiste nimed. Ka Pao arvates on kõige sobilikum nimi Soela.

Komisjoni Hiiu maakonna liikmed tegid edetabeli, kuhu jõudis kümme eelistatumat nime. Vähemalt kolm häält olid saanud Leiger, Marta, Luisa, Soela, Söru, Laine, Tuuli, Kreet, Silde.

Kahe maavalitsuse nimekonkursi komisjoni istung toimus Skype’i vahendusel. Nimekonkurss kuulutati välja 27. märtsil ja ettepanekuid sai teha 30. aprillini.

Veeteede amet ja Saaremaa laevaehitaja Baltic Workboats sõlmisid veebruaris majandusministeeriumi ettepanekul lepingu uue parvlaeva ehitamiseks, mis hakkab sõitma Sõru-Triigi liinil. Lepingu kohaselt valmib parvlaev 2017. aasta aprilli lõpuks ja maksab koos käibemaksuga 9,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles