SA Eesti Rakenduskõrgkoolid juhatuse esimeheks valiti Mati Lukas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Lukas.
Mati Lukas. Foto: Elmo Riig

Eesti rakenduskõrgkoolide rektorite nõukogu (RKRN) juures asutati sihtasutus Eesti Rakenduskõrgkoolid, mille juhatuse esimeheks valiti Mainori Kõrgkooli endine rektor Mati Lukas.

Sihtausutus propageerib rakenduskõrgharidust, koordineerib Eesti rakenduskõrgkoolide ühistegevust, koostööd ülikoolide, ettevõtete ja välispartneritega ning korraldab RKRNi tegevust.

55- aastane professor Mati Lukas on lõpetanud cum laude Tallinna Ülikooli füüsika erialal, kaitsnud rahvusvaheliste suhete ajaloodoktori kraadi Sorbonne'i Ülikoolis. Töötanud Avinurme ja Väike-Maarja Gümnaasiumite direktorina, Audentes Ülikooli ja Mainori Kõrgkooli rektorina, asutanud Eesti Diplomaatide Kooli ning omanimelise haridusprojekte toetava fondi Mati Lukas Foundation SA.

RKRN tegutseb alates 1992. aastast ning ühendab 13 akrediteeritud õppekavadega rakenduskõrgkooli. 2010/2011 õppeaastal on rakenduskõrgkoolide rektorite nõukogu esimees Tartu Kõrgema Kunstikooli rektor Vallo Nuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles