ERR.ee: Ida-Virumaal kasvab taas metallivarguste hulk

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioonikaevu luuk. Foto ei ole sündmusega seotud.
Kanalisatsioonikaevu luuk. Foto ei ole sündmusega seotud. Foto: Ove Maidla.

Majandussurutis on Ida-Virumaal taas kasvatanud metallivarguste hulka - varastatakse kanalisatsioonikaevude luuke, energeetikute vara ja sidekaablit, seades ohtu inimesi ning tekitades suurt majanduslikku kahju.

Jõhvis ja Kohtla-Järvel on tänavu varastatud üle 250 kaevukaane ning veefirmadel ja soojatootjatel tuleb need asendada, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kohtla-Järve soojafirma juht Jüri Mägi kutsub inimesi üles metallivarguse kahtlusest politseile teatama, politsei tööga ta aga rahul ei ole. «Üks kaevuluuk ei ole midagi, kaks ei ole midagi, aga millest algab see piir, kus politsei tõsiselt reageerib? Meil on sel aastal varastatud üle 200 kaevuluugi,» kurjustas Mägi.

Politsei andmetel jõuab varastatud metall kokkuostu töödeldud kujul, kas purustatuna või ümbersulatatuna. Ida-Virumaal varastatud metall müüakse tõenäoliselt maha mujal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles