Ülo Ilves: kahju vaadata, kuidas kätetööd lammutatakse

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Ameerika 1 hoone
Suur-Ameerika 1 hoone Foto: EESTI ARHITEKTUURIMUUSEUM

Suur-ameerika 1 hoone arhitekt Ülo Ilvesel (86) tilgub süda verd, kui näeb oma kätetöö lammutamist. Arhitekt leiab, et superministeeriumi oleks pidanud ehitama maja taga asuvale spordiplatsile.

 «Mul on seda väga kahju vaadata, kuidas minu kätetööd lammutatakse,» ütles endise rahandusministeeriumi hoone arhitekt Ülo Ilves. «Ma ei tea tänaseni põhjust, miks selle maja oleks pidanud lammutama. Maja taga on suur harjutusväljak, ruumi ehitamiseks piisavalt.»

Ilvese sõnul on ta näinud üht projekti, mis maja asemele plaaniti ehitada, ent see jäi ehitamata ja ega ta sellest suuremat lugu ka ei pidanud. Hiljuti helistati väärikas eas arhitektile uuesti, sooviga näidata viimast projekti, kuid mees keeldus.

«Kui lammutavad, siis ehitagu selline, milline tahavad, mis mina siia enam puutu,» ütles Ilves. «Ma ei jõua enam kursis olla nende projektidega, mis sinna plaanitakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles