Kommentaar

, Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee Maripuu
Lee Maripuu Foto: Erakogu

Suvepuhkuste aeg tähendab paljudele perekondadele tavapärasest suuremaid väljaminekuid. Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse uuringud näitavad, et enamasti planeerivad Eesti inimesed oma rahaasju palgapäevast palgapäevani ja suuremad väljaminekud ei ole kuigi tihti eelarvesse planeeritud.

Samas on nii puhkus kui ka paljud teised suvised sündmused (laagrid, reisid, koolilõpetamised, meelelahutusüritused) pikemalt ette teada ning nende tarvis saab juba enne puhkust hakata raha kõrvale panema.

Näiteks võib suvepuhkuse fondi kanda tulumaksutagastuse, osa jõulupreemiast vms. Et lasteaedade ja koolide suvevaheajad ei ühti alati vanemate puhkusegraafikuga, on lastega perede jaoks suvekuud kindlasti paras katsumus nii igapäevase elu korraldamisel kui ka rahaga väljatulemisel. Lihtsam on peredel, kes saavad anda lapsed hoiule vanavanemate või sugulaste juurde; kui see võimalus puudub, saavad lapsed aega sisustada laagrites ja suvekursustel, mis ei ole aga sugugi odavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles