Mart Normet: meelestatus on igati hea

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stig Rästa ja Elina Borni lavaproovile eelnes katkestus.
Stig Rästa ja Elina Borni lavaproovile eelnes katkestus. Foto: Mihkel Maripuu

Tänane õhtu tõotab Viinis tulla erakordselt põnev. Pärast mullust põrumist poolfinaalis saame ju taas omadele kaasa elada, ning kuna Stig Rästa kirjutatud laulu «Goodbye to Yesterday» peetakse isegi üheks võimalikuks võitjaks või esikolmikusse või -viisikusse kuuluvaks palaks, on šansid heale kohale tulla väga suured.

Üldiselt peetakse ihaldusväärseks, et loosiõnn tooks esinemisjärjekorra võistluse lõpupoole, eestlased on laval aga mõõduvõtu alguses, st neljandana, kohe pärast Iisraeli rütmikat laulu «Golden Boy», mille Viini saabunud LGBT-inimesed kirjutamata andmetel kiiresti üheks oma lemmiklauluks valinud ning millest inspireerituna kuldne värv riietuses ja näomaalingutes tooni annab. Pärast Stig Rästa ja Elina Borni duetti vallutab aga lava Electro Velvet Suurbritanniast, kelle laul «Still In Love With You» on üks väheseid väga tempokaid laule tänavusel lauluvõistlusel, seega on meie raugelt kulgeval lool arvatavasti hea kõrva jääda.

Eesti delegatsiooni juht Mart Normet oli täpselt sama meelt. «Lisaks on neljandana lavale astuda hea ja isegi parem selles mõttes, et alguse poole on inimeste tähelepanu tšakrad avatud, ja teiseks on see hea, et lauljad ise ei lähe närvi, saavad rahulikult peale minna,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles