Viin tähistas Eurovisiooni finaali vihmasajus

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni finaali vaatamine Viini raekoja platsil
Eurovisiooni finaali vaatamine Viini raekoja platsil Foto: Mihkel Maripuu

Tuhanded viinlased hakkasid raehooneesisele platsile kogunema juba varakult. Sealses nn eurokülas, kus veel mõni päev tagasi toimus kohalike «habemega naiste» iludusvõistlus ning peeti terve nädal meeleolukaid kontserte ja muid Eurovisiooniga seotud üritusi, olid mitmed maad avanud ka oma riiki ihaldusväärse turismisihtkohana tutvustavad boksid – just Viinist lootis endale teiste seas reisihuvilisi juurde saada näiteks Leedu ning huvilisi jagus küllaga.

Loomulikult oli publiku seas ohtralt välismaalastest fänne, kes rajasid endale teed lava ette riigilippudega vehkides – näha võis ka Eesti trikoloore. Sel ajal, kui kohalikud lauljatarid kandsid ette estraadilaulude klassikat ja mõningaid palu Eurovisiooni väärikast varasalvest, trotsis publik vihma, nautis õhtut kas platsil müüdava õlle või kaasavõetud joogipoolise seltsis ning üsna pea hakkas siit-sealt kostma pigem jalgpallivõistlusele sobiva intonatsiooniga hüüdeid «Ös-ter-reich! Ös-ter-reich!» («Austria! Austria!» – toim).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles