Evelin Ilves loodab naasta eraettevõtlusse

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves küpsetas 25. mail Kanal 2 rõdul leiba.
Evelin Ilves küpsetas 25. mail Kanal 2 rõdul leiba. Foto: Liis Treimann

Endine presidendiproua Evelin Ilves on viimastel kuudel teinud vabatahtlikku tööd sotsiaalministeeriumi juures, praegu kaalub ta aga tõsiselt võimalust naasta eraettevõtlusse.

Evelin Ilves töötas märtsis nädal aega vabatahtlikuna sotsiaalministeeriumis, kus ta tegeles laste liikumisaktiivsuse teemaga. «Selle aja jooksul kaardistasin olukorra Eestis ning tegin provisoorse (esialgse - toim) plaani, mida võiks ette võtta,» ütles ta.

Vabatahtlikule nädalale on tema sõnul lisandunud aga kümneid vabatahtlikke töötunde ja kohtumisi. «Paraku on minu seis selline, et tänase seisuga toodan 25. päeva miinust, see tähendab, et mul puudub igasugune sissetulek ja see pole kestlik strateegia, kuitahes armas ja südamelähedane ka antud valdkond poleks,» tõdes Ilves.

Sotsiaalministeerium ei ole talle ühtegi konkreetset tööpakkumist teinud, küll on talle tehtud mitu pakkumist eraettevõtlusest. «Kuna põhiosa oma tööelust olen eraettevõtluses olnud, tunnen taas tõmmet sinna,» sõnas Ilves, kes ütles, et teeb sellekohase otsuse lähiajal. Täpsustavatele küsimustele pakkumiste kohta ei soostunud ta veel vastama.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Oskar Lepiku sõnul ei ole hetkel ministeeriumis ühtegi sellist platvormi või projekti, kuhu oleks võimalik Evelin Ilvest pikemas plaanis kaasata.

Jätkab patroonina

«Kuna ta (Evelin Ilves - toim) on sotsiaalvaldkonna taustaga, ei saa välistada, et ta võib asuda selles valdkonnas ka tööle, aga kas sotsiaalministeeriumis, seda ei saa öelda,» lisas Lepik.

Evelin Ilves oli enne lahutust ka mitmete ühiskondlikult oluliste kampaaniate ja organisatsioonide patrooniks, mis olid enamjaolt seotud laste, noorte ja puuetega inimeste aitamisega. Lahutuse tõttu tekkis paljudel fondidel ja heategevusüritustel küsimus, kas ta jätkab nende patroonina.

Presidendi kantselei avalike suhete osakonnast öeldi aprillikuus Postimehele, et nende patroonimiste jätkamise, mis ei ole seotud otseselt ametikohaga, otsustavad jätkamise Evelin Ilves ja vastav fond omavahel. «Teistel puhkudel selgub presidendi kantselei läbirääkimiste järel meie võimaliku koostöö jätkamine patroneeritavatega,» ütles presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam toona.

Evelin Ilvese sõnul on ainus institutsiooniga seotud patroonlus olnud SOS Lasteküla. «Sellisel kujul me lõpetame, kuna leping on presidendi kantselei ja SOS Eesti vahel,» märkis Ilves. «Küll aga jääme seotuks muul kujul, sest meie üheksa aastat kestnud koostöö pole olnud kohustus, vaid armastus.»

Samuti on ta lubanud jätkata SA Eesti Agrenska Fondi patroonina 2016. aasta lõpuni, nagu oli algne kokkulepe. Ka jätkab endine presidendiproua SA Tallinna Lastehaigla Toetusfondi patroonina.

«Rohkemat ei luba, kuna ei tea veel, kui palju aega ja vabadust lubab selleks mu tulevane töö,» tõdes Ilves.

Pole autot

«Hetkel läheb mul ka päris palju aega lihtsalt punktist A punkti B liikumisega, sest autot mul ei ole, seega ka liikumisvabadus on ikkagi väga piiratud. Saan vähem teha ja pean paremini planeerima,» rääkis ta, kuid kinnitas, et saab hakkama.

Ometi nähti Evelin Ilvest pühapäeval Nõmmel toimunud kogukonnaüritusel Roheliste Väravate Tänav sõiduauto BMW roolis.

Ta märkis, et United Motors andis talle katsetada uut mudelit BMW X3, millega ta ka eile Nõmmel toimunud laata külastas. «Viimati sain mõne uue auto rooli hoida kümme aastat tagasi. Vahepeal on mõndagi edasi läinud,» ütles ta, lisades, et proovis ka BMW elektriautot i3. Elektriauto on tema sõnul ikkagi üle kõige, ent kahjuks saab sellega hetkel ühe laadimisega vaid umbes 150 kilomeetrit läbida.

Evelin Ilves on varem olnud rahvusvahelises juhtimisteabe ja konsultatsioonifirmas EM-International koolituskonsultant, Nõmme Erahaiglas Fertilitas IVF-laboratooriumi ja teenuse käivitamise avalike suhete projektijuht, reklaamibüroo Kontuur Leo Burnett projektijuht, Eesti Päevalehe AS turundusdirektor ja juhatuse liige, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turundus- ja mainekujundusprojekti «Eesti tuntuks!» juht, ingliskeelse Eestit tutvustava ajakirja «Life in Estonia» peatoimetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles