Spotify hakkab pakkuma videoid ja saateid

Kuldar Kullasepp
, reklaamtoodete ja eriprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spotify asutaja ja tegevjuht Daniel Ek tutvustas voogedastusplatvormi uusi teenuseid möödunud nädalal.
Spotify asutaja ja tegevjuht Daniel Ek tutvustas voogedastusplatvormi uusi teenuseid möödunud nädalal. Foto: AFP/SCANPIX

Muusikat omada, olgu siis plaatide või digifailidena, on praeguseks juba vananenud lähenemine. Voogesitusteenustest, kus interneti vahendusel on võimalik kuulata pea hoomamatus valikus muusikapalu ja artiste täiesti seaduslikult, hakkab saama uues norm muusika tarbimisel. Teenustel nagu näiteks Spotify, Deezer, Rdio, Google Play Music All Access on omad head ja vead, kuid fakt on, et voogesitus on tulnud, et jääda.

Tihe konkurents, kus kliente meelitatakse nii tasuta kui tasuliste teenustega, sunnib aga innovatsioonile.

Nii teataski maailma juhtivaid voogesitusteenuseid Spotify möödunud nädalal mitmest uuendusest, mis annavad vihje, kuhupoole turg liigub – muusika kõrval on üha tähtsamal kohal ka videosisu ning podcast’id ehk nn taskuhääling. Tõsi, Spotify siiski ei kasuta terminit podcast, vaid nimetab saateid lihtsalt saadeteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles