Botaanikaaiast leiti taimeharuldus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli botaanikaaias kasvab umbrohuna kera-kadakkaer, keda on Eestis varem leitud 19. sajandi teisel poolel. Potis on võrdluseks toodud kera-kadakkaera lähedane sugulane harilik kadakkaer.
Tartu ülikooli botaanikaaias kasvab umbrohuna kera-kadakkaer, keda on Eestis varem leitud 19. sajandi teisel poolel. Potis on võrdluseks toodud kera-kadakkaera lähedane sugulane harilik kadakkaer. Foto: Margus Ansu

Botaanik Kersti Tambets avastas Tartu botaanikaaiast umbrohuna kasvamas kera-kadakkaera, keda on Eestist varem leitud 19. sajandil. Niisuguse teate harulduse kohta jagas laiali taimede levikuatlase projektijuht Toomas Kukk.

Kera-kadakkaer (Cerastium glomeratum) on botaanik Toomas Kuke teatel levinud Rootsis ja Loode-Venemaal peamiselt inimmõjulistel kasvukohtadel. Tartu botaanikaaias kasvab ta mitmes kohas, ka näiteks Eesti taimede osakonna lähedal lehise all peenardel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles