Tartu linnal puudub Emajõel võim

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Emajõe Lodjaselts tahab oma Sisevete Saatkonnas ehk Tartu kesklinnas Kalevipoja kuju naabruses ankrus seisval vanal praamil teha veel ehitustöid vööri- ja ahtriosas. Sisevete Saatkond peaks valmis olema juuli alguseks.
MTÜ Emajõe Lodjaselts tahab oma Sisevete Saatkonnas ehk Tartu kesklinnas Kalevipoja kuju naabruses ankrus seisval vanal praamil teha veel ehitustöid vööri- ja ahtriosas. Sisevete Saatkond peaks valmis olema juuli alguseks. Foto: Margus Ansu

Pole viisakas, ligadi-logadi, pooleliolev – nii iseloomustasid Tartu linnaametnikud kesklinnas Emajõel seisvat lodjaseltsi alust, kus juba mullu pidi tööle hakkama jõekohvik. Paraku pole linnal selle väljanägemise ega toimimise kohta midagi öelda.  

Käskida linnapea lodjaseltsi ei saa, sest linnavalitsusel pole Emajõel, riigi avalikul veekogul võimu. «Olukord on keeruline, sest see rajatis ei asu linna maal, vaid ulbib ju vees,» ütles Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus. «Viisakas see pole, tegu on poolelioleva ehitusega. Aga linn ei saa sellisele asjale väljastada ehitus- ega kasutusluba, tegu on kaldaga ühendamata ehitisega, mis ei kuulu omavalitsuse pädevusse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles