Pildid: PPA kinkis siseministeeriumile piiriposti näidise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei - ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher andis esmaspäeval siseminister Hanno Pevkurile üle näidispiiriposti ehk täpselt sellise, nagu suvel hakatakse paigaldama Eesti-Vene kontrolljoonele.

Riigipiiri väljaehitamisel ja piiri tähistamisel on kõige olulisem riigipiiri markeerimise element piiripost, mille paigaldamine loob vahetu ettekujutuse riikide vahelisest piiri kulgemisest. Kokku paigaldatakse suvel Eesti-Vene piirile ligi 700 piiriposti. Näidispiiripost on originaalmõõtmetes ehk kõrgus maapinnast on 2,1 meetrit ja läbimõõt 25 sentimeetrit.

Möödunud aasta oktoobris alustati laiaulatuslikke puhastustöid Eesti-Vene kontrolljoonel, mille lõppeesmärk on ehitada välja Euroopa kaasaegsem riigipiir, mis oleks Euroopa ja NATO välispiirile vääriline. Siseministeeriumi juhitava idapiiri väljaehitamise ja selle tehnilise valvesüsteemi uuendamise maksimaalne prognoositav rahaline maht järgneva nelja aasta jooksul on ligi 79 miljonit eurot.

Eesti-Vene vahelise riigipiiri pikkus on ilma merepiirita 338,6 kilomeetrit. Idapiiril asub viis kordonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles