Pagulaste kolm komistuskivi

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Saharov
Juhan Saharov Foto: Erakogu

Rahvusvahelise kaitse saanud isikute all peetakse silmas 1951. aasta pagulaskonventsiooni alusel pagulasstaatuse saanud isikuid (kellele antakse Eestis kolmeaastane elamisluba) ja täiendava kaitse saanud isikuid (vastavalt üheaastane elamisluba), lihtsuse ja lühema keelekasutuse huvides nimetatakse aga tihti mõlemat gruppi koos «pagulasteks».

Johannes Mihkelsoni Keskuse pagulaste tugiisikuteenuse juht Juhan Saharov (pildil) tõi välja kolm peamist probleemi, millega Eestisse saabunud pagulased silmitsi seisavad.

Viimase viie aasta jooksul on keeleõpe sisserändajatele paranenud, kuid kindlasti on veel arenguruumi. «Siia tulevatel pagulastel on kahe aasta jooksul võimalik saada keeleõppe toetust. Meie tugiisikute abiga otsitakse keelekursused,» selgitas Saharov ja lisas, et pagulased mõistavad keeleõppe olulisust töö leidmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles