Kreeka ei suuda enam võlgu maksta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (paremal) arutamas riigi tulevikku asepeaminister Giannis Dragasakise (keskel) ja siseminister Niklos Voutsisega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (paremal) arutamas riigi tulevikku asepeaminister Giannis Dragasakise (keskel) ja siseminister Niklos Voutsisega. Foto: Reuters/ScanPix

Kreeka ei suuda juunis Rahvusvahelisele Valuutafondile (IMF) 1,2 miljardit eurot enam tasuda. Samuti ei maksta välja pensione ega palku.

«Raha ei anta... Pole, mida anda,» ütles siseminister Nikos Voutsis Kreeka telekanalile Mega. Ta üles, et IMF ja Euroopa Liit sunnivad Kreekat tegema vastuvõetamatuid kokkuleppeid, et maksta riigile välja viimane, 7,2 miljardi euro suurune abipaketi makse.

BBC kirjutas, et juunis peab kreeka tasuma 2,2 miljardit eurot palkadeks, 1,6 miljardit IMFile. Ühtlasi läheneb lühiajaliste võlakirjade tähtaeg.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles