Riik aitas tormiohvreid 70 300 krooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langenud puu Palmusel
Langenud puu Palmusel Foto: Toomas Huik

Kuigi maavalitsused lugesid augustitormi kahjusid kokku miljonite kroonide eest ja regionaalminister avaldas lootust, et omavalitsusi rahaliselt aidatakse, on rahandusministeerium seni raha eraldanud ühele objektile: 70 300 krooni Palamuse muuseumi tormikahjude katmiseks.

Rahandusministeeriumi selgituste kohaselt otsustati Palamuse muuseumit toetada, sest tegemist on riigimuuseumiga. Rohkem riigiasutusi rahandusministeeriumi andmetel kahjudest teatanud ei ole.

Lisaks Palamuse muuseumile võib toetust saada ka Väike-Maarja, kelle taotluse kohta küsis siseministeerium rahandusministeeriumi arvamust, mis on praegu koostamisel.

Maavalitsused lugesid 8. augustil möllanud äikesetormi kahjusid kokku üle 30 miljoni krooni, millest erasektori kahjud olid umbes 25–26 miljonit krooni, eest ja kõige rohkem sai kannatada Lääne-Virumaa, kus ainuüksi Väike-Maarja vallas oli kahju kaheksa miljonit.

Regionaalminister Siim Kiisler ütles toona, et riik üritab omavalitsusi rahaliselt aidata. «Ma hindan positiivseks, et Palamuse muuseumi tormikahjude likvideerimise osas on otsus tehtud,» kommenteeris Kiisler nüüd Postimees.ee’le.

Peaminister Andrus Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil, et need juhtumid, mis ei ole käsitletavad kindlustusjuhtumitena, leiavad põhjalikku analüüsimist valitsuses, kus otsustatakse, kas toetada kahjukannatajaid reservfondist või mitte.

«Kõiki kindlustusjuhtumeid tuleb käsitleda niiviisi, et kahjud korvab kindlustusettevõte,» sõnas ta. «Kui on jäetud kindlustamata, siis tuleb ennast süüdistada ja järgmine kord siis varad ära kindlustada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles