Tööd tormidest räsitud metsades jõuavad lõpule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormis murtud mets Ruusa külas Põlvamaal.
Tormis murtud mets Ruusa külas Põlvamaal. Foto: Marek Rae

Riigimetsa majandamise keskuse juhatuse liige Tiit Timberg ütles septembrikuu alguses ETV saates «Terevisioon», et lageraiet vajab 670 hektarit metsa ning sanitaarraiet 1600 hektarit.

Timberg nentis nüüd Postimees.ee’ga rääkides, et raied tuleb jagada kolme kategooriasse. Esimene on ülitugevalt kahjustada saanud mets, millele tehakse seisundist tulenevalt lageraie. Teine on tugev sanitaarraie, kus raieteenus müüakse metsamaterjalidena olemasolevate puidulepingute katteks. Nendest töödest on tehtud umbes 70 protsenti kavandatust.

Kolmas kategooria on väikesed murrud, kus kasvav mets hinnatakse ära ja saadakse kännuhind, mille alusel müüakse peamiselt kütteiseloomuga puit elanikele. Kohalikele on juba müüdud umbes 17 000 tihumeetrit sanitaarraiet ja kuigi huvi on Timbergi sõnul kõrge, võivad need tööd kesta detsembrikuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles