Kondiaur muutub elektriks

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geenitehnoloogia eriala tudengid Märt Roosaare (rattal) ja Toomas Vellet ehitasid valmis velotrenažööri prototüübi, millel vändates süttivad leedlambid.
Geenitehnoloogia eriala tudengid Märt Roosaare (rattal) ja Toomas Vellet ehitasid valmis velotrenažööri prototüübi, millel vändates süttivad leedlambid. Foto: Margus Ansu

Tudengite energiasäästukonkursi Negavatt eesmärk on parandada energia- ja ressursialast teadlikkust ning innustada tudengeid välja pakkuma lahendusi, mis aitavad kaasa säästlikumale eluviisile. Täna õhtul tutvustavad Genialistide klubis seitse finalisti oma energiasäästuideid. Välja selgitatakse kolm parimat ideed, mille elluviimist rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) kuni 10 000 euroga. Ideeks võis olla nii toode, teenus, tehnoloogiline lahendus, meetod kui ka kampaania, mis muudab mõtteviisi ja seeläbi ka käitumist. Finaalis on esindatud Tartu ülikoolist neli projekti, lisaks veel üks projekt Tallinna tehnikaülikoolist, TTÜ Virumaa kolledžist ja Eesti kunstiakadeemiast.

Treeninguseadmega on ühendatud kolmkümmend leedlampi. Kui vändata, läheb ampermeeter nulli, mis tähendab, et treeninguga toidetakse lambid ära. Kui ampermeetri näit läheb üle nulli, laetakse akut ja toodetakse elektrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles