Tudengid innustavad kraanivett tarbima

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Materjaliteaduse tudeng Artur Pata ja informaatika eriala üliõpilane Kristjan-Julius Laak on paigaldanud Tartu ülikooli raamatukogusse neli kraani.
Materjaliteaduse tudeng Artur Pata ja informaatika eriala üliõpilane Kristjan-Julius Laak on paigaldanud Tartu ülikooli raamatukogusse neli kraani. Foto: Kristjan Teedema

Pudelivee tootmiseks ja transpordiks kulub Tartu ülikooli informaatika eriala üliõpilase Kristjan-Julius Laagi ja materjaliteaduse tudengi Artur Pata sõnul kuussada korda rohkem energiat kui sama koguse kraanivee puhul. Ühe pudelivee joomata jätmisega säästetakse umbes kilost põlevkivist saadav energia.

Sõprade ja tuttavatega kraanivee tarbimisest rääkides said Kristjan-Julius Laak ja Artur Pata teada, et enamiku valamute kuju lihtsalt ei võimalda joogipudeleid täita. Statistikat lugedes ja inimestega vesteldes kasvaski välja projekt «Võta kraanist!», millega kutsutakse pudelivee asemel kraanivett tarbima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles