Miinitõrjujad õhkisid Tallinna lahel meremiini

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Merevägi õhkis eile Tallinna lahes Aegna ja Naissaare vahelisel merealal Teisest maailmasõjast pärineva Saksa päritolu meremiini. TMB-tüüpi meremiin lebas 18 meetri sügavusel ning selle leidsid rahvusvahelisel miinitõrjeoperatsioonil «Open Spirit 2015» osalevad miinijahtijad.

Miinitõrjeoperatsiooni juhib NATO 1. alalise miinitõrjegrupi ülem kaptenleitnant Peter A. J. Bergen Henegouwen, kelle sõnul on Esimese ja Teise maailmasõja ajal lastud Tallinna lahe piirkonda 26 000 meremiini, millest enamik lebab siiani merepõhjas.

Miinitõrjeoperatsiooni jälginud kaitseminister Sven Mikseri sõnul näitas päev Eesti mereväe ja liitlaste miinitõrjevõimekusest. «Võimekuse kasvu näitab kasvõi see, et tänavu on tegemist rekordilise harjutusega, kui lugeda kokku leitud, identifitseeritud ja õhitud miinid,» ütles Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles