Bussi ja tsisternauto kokkupõrkes sai viga neli inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariipaik Jänedal.
Avariipaik Jänedal. Foto: Andrus Leppik

Eile õhtupoolikul juhtus liiklusõnnetus Jänedal, kus reisibussi ning kütuseveoki kokkupõrkel sai kergemalt vigastada neli inimest.

Õnnetus juhtus kella 17.15 ajal Lääne-Virumaal Tapa vallas Jäneda asulas Jägala-Käravete maantee 43,9. kilomeetril, kus reisibuss Volvo põrkas kokku kütuseveokiga Scania.

Kütuseveoki tsistern lekkima ei hakanud, küll aga lekkis kütuseauto enda kütusepaak, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja Liivi Maalman.

Liiklusõnnetuse tagajärjel said 27 bussis viibinud inimesest vigastada neli. Bussi juhtinud 62-aastane Vello ja bussis reisinud 51-aastane Elly toimetati Rakvere haiglasse, kust lubati hiljem kodusele ravile. Kahele inimesele osutati esmaabi kohapeal.

Tsisternauto juht, 39-aastane Alari õnnetuses kannatada ei saanud.

Tapa abivallavanem Herki Kübarsepp ütles täna hommikul Postimees.ee-le, et bussis viibisid Tapa valla raamatukogu töötajad ja Tapa Gümnaasiumi õpetajad.

Pealtnägijate kirjelduse kohaselt hakkas buss ristmikul vasakpööret tegema, kui tema taga sõitnud kütuseveok oli alustanud möödasõitu. Nähes, et buss hakkab veoki sõiduvööndisse suunduma, keeras tsisternauto suurema kokkupõrke vältimiseks vasakule ning sõitis kraavi.

Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja ütles eile õhtul, et avariilisest kütusetsisternist pumbati kütus veofirma teise autosse ringi ning seejärel pukseeriti avariiline kütuseveok minema.

Tsisternauto kütusepaagist lekkis maha 200 liitrit kütust. Sündmuskohal olid päästjad ja keskkonnainspektsiooni töötajad. Politseinikud suunasid eile liikluse Piibe maantee lõigult Jäneda külas ligi viieks tunniks külavaheteid pidi ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles