Otsingugrupiga ühines sadu uusi inimesi

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel osales Kibekülas lapse otsingutel suur hulk vabatahtlikke ning hüppeliselt suurenes Operatiivse Otsingugrupi Facebooki kommuuni liikmeskond.
Nädalavahetusel osales Kibekülas lapse otsingutel suur hulk vabatahtlikke ning hüppeliselt suurenes Operatiivse Otsingugrupi Facebooki kommuuni liikmeskond. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel laupäeval Viljandimaal Kibekülas kaduma läinud kuueaastase poisi otsingud tõid palju tähelepanu Facebooki kommuunile OPEROG ehk Operatiivne Otsingugrupp – kui enne seda oli grupis 120 liiget, siis eile õhtuks oli neid juba ligi 860.

Viljandimaa poisi kadumise järel jagati OPEROGi lehel operatiivselt teavet, selle kaudu organiseeriti vabatahtlike otsijate tegevust ja lõpuks ilmus seal kiiresti ka teadaanne, et poiss on leitud. Samuti jagas lapse sauna alt välja toonud Alar September seal veidi aega hiljem oma kogemusi. Sealjuures polnud ka September enne läinud pühapäeva grupi liige.

Kõnealuse lehe tutvustuses seisab, et OPEROG on info vahetamise koht sihtasutusega Kadunud liitunud vabatahtlikele otsijatele, kes soovivad osaleda teadmata kadunuks jäänud inimeste operatiivsetes otsingutes esimese 72 tunni jooksul. Sihtasutus Kadunud on 2009. aastal asutatud vabatahtlikul tööl põhinev organisatsioon, mis otsib ja jagab infot kadunud inimeste kohta. Ühtlasi on sel olemas kadunud inimese lähedastele mõeldud nõustamistelefon ning üheskoos on aja jooksul korraldatud kümneid otsimisaktsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles