Eesti peaks vastu võtma 1064 pagulast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Komisjon esitas eile ettepanekud rändekava kohta, mille järgi paigutatakse kahe aasta jooksul Eestisse ümber 443 varjupaigataotlejat Itaaliast ja 295 Kreekast, sama aja jooksul Eestisse ümber asustatavate inimeste arv on 326. Kokku tuleks Eestisse selle kava järgi 1064 pagulast.

Euroopa Komisjon teeb ettepaneku kasutada Itaalia ja Kreeka abistamiseks esimest korda hädaolukordadele reageerimise mehhanismi. Sellega abistatakse rahvusvahelist kaitset vajavaid Süüria ja Eritrea kodanikke, kes saabusid Itaaliasse või Kreekasse pärast 15. aprilli 2015 või saabuvad pärast mehhanismi kasutusele võttu. Järgmise kahe aasta jooksul tuleks muudesse Euroopa Liidu liikmesriikidesse ümber paigutada kokku 40 000 inimest, kellest Eestisse on praeguse seisuga plaanis saata 738 varjupaigataotlejat Itaaliast ja Kreekast. Liikmesriigid saavad iga nende territooriumile ümber paigutatud isiku eest 6000 eurot, teatas Euroopa Komisjoni Eesti esindus.

Rahvusvahelist kaitset vajavate inimeste ümberasustamiseks võttis komisjon vastu soovituse, milles palub liikmesriikidel asustada samuti kahe aasta jooksul oma riikidesse ümber 20 000 väljastpoolt Euroopa Liitu pärinevat inimest, kellest Eestisse peaks saabuma 326. Kavas osalevatel liikmesriikidel on õigus saada rahalist toetust, milleks Euroopa Liit eraldab 2015. ja 2016. aastal kokku 50 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles