Mitu euroliidu riiki on kvootide vastu

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse paremäärmusliku organisatsiooni Bloc Identitaire noortetiiva liikmed riputasid eelmisel laupäeval Euroopa Komisjoni Pariisis esinduse rõdult alla loosungi «Väljaränne tapab Aafrika, sisseränne tapab Euroopa».
Prantsuse paremäärmusliku organisatsiooni Bloc Identitaire noortetiiva liikmed riputasid eelmisel laupäeval Euroopa Komisjoni Pariisis esinduse rõdult alla loosungi «Väljaränne tapab Aafrika, sisseränne tapab Euroopa». Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Komisjon avalikustas eile pagulaste ümberpaigutamise kava, mille kohaselt tuleks liikmesriikide vahel jagada 40 000 põgenikku, kes on saabunud Itaaliasse ja Kreekasse.

Mitu liikmesriiki, nende hulgas ka Eesti, on pagulaskvootide vastu.

Suurbritannia rahvusvahelise arengu minister Justine Greening kinnitas sel nädalal, et nemad ei kavatse Aafrikast Itaaliasse ja Kreekasse saabuvate migrantide kvoodipõhises ümberpaigutamises osaleda. Tema sõnul võib EL sellise plaani abil julgustada ka veel enamaid migrante Euroopasse tulema.

Ühendkuningriigil on selleks ka täiesti seaduslik võimalus, sest nende ELiga liitumise alusleppes sisaldub klausel, mis lubab niisuguste ettekirjutuste täitmisest keelduda. Samasugune õigus on veel ka Taanil ja Iirimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles