Ojuland: tunnen valge inimesena, et valge rass on ohus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Kristiina Ojuland.
Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Kristiina Ojuland. Foto: Jaanus Lensment

Endine välisminister ja europarlamendi saadik, Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) juht Kristiina Ojuland avaldas sotsiaalmeedias arvamust, et ühtegi Vahemere põgenikku ei tohiks Euroopasse lasta, sest valge rass on ohus.

«Järjekordselt näen täies tööjõus noort neegrit Itaalias raha kerjamas inimestelt, kes ausa tööga on oma lõunasöögi välja teeninud. Minu arvates tuleks alustada üle-euroopalist allkirjade kogumise kampaaniat selle eest, et mitte üks nn põgenik üle Vahemere ei pääseks,» kirjutas Kristiina Ojuland oma Facebooki kontol.

«Euroopa Liidus olemine ei tähenda Eesti ülekülvamist inimestega, kes meie sotsiaalsüsteemi peale trügivad! Eesti peab ELis ütlema selge EI Vahemere immigrantidele!» lisas Ojuland.«See neegrite küsimus on Eesti jaoks eksistentsiaalne ja tagasipöördumatu. Kui lubame nad sisse, siis on ajalugu juba võimatu muuta.»

«Täna tunnen mina valge inimesena, et valge rass on ohus,» pareeris Ojuland väiteid, nagu oleks selline suhtumine rassistlik. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles