Esmaspäeval koguneb valitsuse julgeolekukomisjon

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas, Sven Mikser ja Sven Sester.
Taavi Rõivas, Sven Mikser ja Sven Sester. Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivase kutsel koguneb esmaspäeval valitsuse julgeolekukomisjon, mille koosolekul võib kõne alla tulla ka Ameerika Ühendriikide Tallinna suursaatkonna jälgimistegevus.

Valitsuse meedianõunik ütles Postimehele, et tegemist on juba varem kokku lepitud kohtumisega. Tema sõnul on julgeolekukomisjoni päevakord riigisaladusega kaitstud ning seetõttu ei saa selle sisu avada.

Peaministri juhitavasse valitsuse julgeolekukomisjoni kuuluvad kaitseminister Sven Mikser, siseminister Hanno Pevkur, välisminister Keit Pentus-Rosimannus, justiitsminister Urmas Reinsalu ja rahandusminister Sven Sester. Esmaspäevasel kohtumisel osaleb aga ka näiteks majandus- ja taristuminister Kristen Michal, selgub majandusministeeriumi eelinfost.

Seaduse kohaselt koordineerib komisjon julgeolekuasutuste ja kaitseväeluure tegevust, analüüsib ja hindab riigi julgeolekuolukorda, määratleb riigi julgeolekualase teabe vajadused, avaldab arvamust riigisaladuse kaitse korraldusega seotud küsimustes ning täidab muid neile pandud ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles