Ossinovski valiti sotside uueks juhiks, Mikser loobus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel üldkogul valiti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) uueks juhiks Jevgeni Ossinovski, praegune juht Sven Mikser ütles ootamatult oma avakõnes, et loobub kandideerimast uuesti juhi kohale.

Jevgeni Ossinovski valiti sotside juhiks 443 poolthäälega, vastu hääletas 39.

Ossinovski ettepanekul kinnitati partei uueks peasekretäriks Inara Luigas. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimeesteks valiti tänasel üldkogul Tartu abilinnapea Kajar Lember, ettevõtlusminister Urve Palo, kultuuriminister Indrek Saar ja riigikogu liige Helmen Kütt.

Erakonna aseesimeheks kandideeris üheksa poliitikut - Andres Anvelt, Helmen Kütt, Marianne Mikko, Heljo Pikhof ja Rainer Vakra, ettevõtlusminister Urve Palo, kultuuriminister Indrek Saar, Kareda vallavanem Kulno Klein ja Tartu abilinnapea Kajar Lember.

Senised aseesimehed olid Andres Anvelt, Jevgeni Ossinovski, Heljo Pikhof ja Karel Rüütli.

Sven Mikser teatas, et loobub juhiks kandideerimast. Mikser põhjendas, et ei soovi näha võitlust erakonna sees. Mikseri meelest väärib Jevgeni Ossinovski võimalust ning on kinnitanud, et suudab erakonda juhtida.

«Eile pärast Kuku raadio debatti küsisin Jevgenilt, kas ta suudab ja tahab erakonda juhtida. Ta kinnitas, et suudab. Ma arvan, et ta väärib seda võimalust. Seetõttu otsustasin eile oma nõunikega nõu pidades, et ei kandideeri täna erakonna esimeheks,» Sven Mikser.

«Minult on küsitud, miks ma ei võtnud valimiste järel kohe poliitilist vastutust. Siis pidasin õigeks viia erakond valitsusse ja rääkida selle tulemuse pinnalt läbi erakonna jaoks parim koalitsioonilepe,» rääkis Mikser oma avakõnes.

Andres Anvelti sõnul peaks Ossinovskist saama ka riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles