Lihaturg lõi haljendama linnapea eestvõttel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1937. On aasta ja ka lahtise lihaturu viimane tööpäev. Turul müüjad löövad jäädava lahkumise puhul plekist kaalukaussidega lokku. Tartu senine lahtine lihaturg, mida lähemal ajal katab juba ilus muru, teab ja julgeb 1938. aasta 3. jaanuari ajalehtki väita.
1937. On aasta ja ka lahtise lihaturu viimane tööpäev. Turul müüjad löövad jäädava lahkumise puhul plekist kaalukaussidega lokku. Tartu senine lahtine lihaturg, mida lähemal ajal katab juba ilus muru, teab ja julgeb 1938. aasta 3. jaanuari ajalehtki väita. Foto: Postimees, 1938

Vabaduse puiestee ääres, haridus- ja teadusministeeriumi ees käib platsi korrastamine. Värske ilme saavad kõnniteed, hekijäänuste asemele istutatakse uued taimed.Pärast töö lõppu võivad tartlased soetada sinna endale või enda jaoks tähtsale inimesele nimelise pingi.See uudis kergitas minevikust olevikku kõnealuse väljaku sünniloo. Haljasala tekkimine on seotud Tartule väga elulise sündmuse, turuhoone valmimisega.

Oli 1937. aasta viimane päev. Emajõe ääres linna lahtisel lihaturul löödi plekist kaalukausse kokku. Nii lärmakalt andsid siinsed kauplejad märku, et käes on tähelepanu vääriv hetk – alanud oli lahtise lihaturu viimane tööpäev. Suurim ja lõplik «kontsert» sai hoogu kella 12 paiku, kui algas turu lõpetamise sagin.

Lihaturu viimase kauplemispäeva meeleolu on jäädvustanud ka 1938. aasta 3. jaanuari Postimees. Kirjutise juures oleva pildi allkiri fikseerib turu viimase hetke: Tartu senine lihaturg, mida lähemal ajal katab ilus muru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles