Teadlased uurisid Tartumaa laste allergiaid

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Allergofoodi uuringu korraldanud Renata Melnikova (paremal esiplaanil) ja Berit Pilden-Sarve teadsid, et kartul ja porgand võivad põhjustada allergiat, oli oodatust rohkem neid lapsi, kel tekkis nende köögiviljade vastu tõesti allergiline reaktsioon.
Ehkki Allergofoodi uuringu korraldanud Renata Melnikova (paremal esiplaanil) ja Berit Pilden-Sarve teadsid, et kartul ja porgand võivad põhjustada allergiat, oli oodatust rohkem neid lapsi, kel tekkis nende köögiviljade vastu tõesti allergiline reaktsioon. Foto: Kristjan Teedema

Noored teadlased uurisid pea 750 Tartumaa väikelapse näitel, millised on tänapäeval laste seas enim esinevad allergiad. Uuringu tulemustest on väga huvitatud ka Eesti toidutootjad, et vajaduse korral muuta pakendite märgistust.

Juba praegu peavad toidutootjad märkima pakendile, kui toidus leidub näiteks gluteeni sisaldavaid teravilju, muna, piima või kala. Seega polnud värskelt kogutud andmeid üle vaadates üllatus, et kaheaastaste Tartumaa laste seas leidus nende toiduainete suhtes allergilisi lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles