Petersoni gümnaasium asub õpetama riigikaitset

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval õppeaastal lisab Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium õppekavasse riigikaitse ja julgeoleku mooduli, mis annab õpilastele võimaluse süüvida põhjalikumalt sise- ja välisjulgeoleku teemadesse.

Petersoni gümnaasiumisse astunud õpilane ei vali ühte suunda, vaid saab valida neli moodulit, millest igaüks sisaldab kuut kursust.

Kristjan Jaak Petersoni güm­naasiumi direktori Merike Kaste sõnul oli riigikaitsekursus õpilaste seas lõppeval õppeaastal väga populaarne, mistõttu tuligi mõte, et riigikaitse õpetamises tuleks samm edasi liikuda ja anda õpilastele võimalus end kolme aasta vältel julgeolekuteemadel rohkem harida.

Koostöö ametkondadega

Uus moodul on valminud koostöös päästeameti, politsei- ja piirivalveameti ning vanglateenistusega.

Kaste rääkis, et eesmärk pole mitte ainult teooriat tutvustada, vaid oluline on ka see, et õpilased näeksid, kuidas nendes asutustes töö käib.

Näiteks päästeameti juhendatava kursuse eesmärk on arendada teadmisi ohutusest ja hoiakuid selle suhtes. Lisaks üldteadmistele omandatakse ka vabatahtliku pääste, veeohutuse, plahvatusohutuse ja elanikkonna kaitse alaseid teadmisi ja oskusi.

Vanglateenistus keskendub enesekaitsele ja selle kõrval vanglaametnike töö tutvustamisele. Lõuna prefektuuri kursuse eesmärk on aga anda õpilastele ülevaade sisejulgeoleku eri- ja kutsealadest ning oskuse hinnata ja vältida võimalikke ohtusid. Samuti saavutavad õpilased pädevustaseme, mis võimaldab hiljem sooritada abipolitseiniku kvalifikatsioonieksami.

18 moodulit

Petersoni gümnaasiumis on valikus kokku 18 moodulit. Merike Kaste ütles, et lõppeval õppeaastal olid kõige populaarsemad tervishoiu, meedia, psühholoogia, juriidika ja inglise keele moodul.  

«Moodulõpe aitab kindlasti ülikoolis lihtsamalt valikut teha, sest juba gümnaasiumis saadakse teada, mida üks või teine valdkond endast kujutab,» arvas Kaste.

Ta lisas, et tulevaste kümnendike seast on riigikaitse mooduli endale valinud 35, nende seas on nii noormehi kui ka neidusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles