Sepp Blatter taandub FIFA juhi kohalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter taandub FIFA juhi kohalt.
Sepp Blatter taandub FIFA juhi kohalt. Foto: AFP/SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter teatas, et astub eelmisel nädalal lahvatanud skandaali tõttu ametist tagasi, vahendas eile BBC.

79-aastane šveitslane on FIFAt juhtinud alates 1998. aastast. Paar päeva enne eelmisel reedel toimunud presidendivalimisi vahistati üle maailma üheksa kõrget FIFA ametnikku, keda süüdistatakse rahapesus ja korruptsioonis. Pärast seda on Blatter olnud pideva avalikkuse ja Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) surve all, et ta astuks tagasi.

«Armastan FIFAt üle kõige ja tahan talitada nii, nagu on õige. Otsustasin uuesti presidendiks kandideerida jalgpalli hüvanguks. Ent tundub, et jalgpallimaailmas ei toeta kõik minu mandaati. FIFA huvid on mulle olulised ja seetõttu sellise otsuse langetasin,» sõnas Blatter eilsel pressikonverentsil.

«Minu jaoks on kõige olulisem FIFA institutsioon ja maailma jalgpall üldisemalt. FIFA vajab struktuurset ümberkorraldamist,» lisas ta. Ühtlasi kutsub Blatter (pildil lahkub ta pärast lahkumisotsuse teatavaks tegemist pressikonverentsilt) kokku FIFA erakorralise kongressi, et valida organisatsioonile uus president.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles