Ministeerium: koolide omatulu teenimises pole midagi halba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium.
Haridus- ja teadusministeerium. Foto: Lauri Kulpsoo

Haridusministeeriumi hinnangul pole midagi halba selles, kui koolid näiteks ruumide rentimisega tulu teenivad, et siis lastele paremaid võimalusi pakkuda.

Riigikogu sotsiaalkomisjonis valminud pikapäevarühmade raportis toodi muu hulgas välja ka koolijuhtide tähelepanekud, et omavalitsused eeldavad koolidelt üha rohkem omatulu teenimist ja kartuse, et see võib hakata vähendama lastele tasuta pakutavate teenuste mahtu.

Haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva märkis, et ministeeriumini koolijuhtide mure jõudnud pole.

Samas tõi ta näite, et mitmed mittetulundusühingud on hasartmängumaksu nõukogust taotlenud raha laste koolivälisteks tegevusteks, mis sarnanevad pikapäevarühmaga.

Koolide omatulu teenimises midagi halba tema sõnul pole. «See sõltub, millised on koolide võimalused. Selge see, et ruumide rentimine ei tohi hakata koolitööd segama. Aga kui ruum on vaba ja mõistlik tegevus, siis miks mitte,» ütles Ladva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles