Tallinna kesklinna suuravariis osalenud BMW juht ei olnud kriminaalses joobes

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt. Foto: Eva Kübar

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur ütles, et 16. mail Tallinna kesklinnas toimunud suuravariis osalenud BMW juhi toksikoloogiaekspertiis näitas, et tal tuvastati alkoholi veres mõnevõrra üle seaduses kehtestatud piirmäära, kuid tegu ei olnud kriminaalse joobega.

«Valmis on BMW juhi toksikoloogiaekspertiis, mis näitab, et BMW juhil tuvastati alkoholi piirmäära ületamine (0,55 mg/g), mis on väärteole vastav tegu,» ütles Amur.

Kriminaalse joobega oleks tegu olnud, kui juhil oleks tuvastatud 1,5 promilli ületav joove.

Tema sõnul pole kahtlustust veel kellelegi esitatud. Kahtlustus esitatakse kohe, kui kõik vajalikud tõendid on kogutud, st kui kõik tunnistajad ja kannatanud on üle kuulatud ning ekspertiiside vastused teada.

Täpse arvu kannatanute kindlakstegemiseks määratakse veel isikuekspertiisid, kuid selleks on vaja kokku koguda kõigi isikute meditsiinidokumendid. «Need ekspertiisid on aeganõudvad, kuid kriminaalmenetluses väga vajalikud,» nentis Amur.

Praeguseks on tunnistajatena üle kuulatud neli inimest ning suuliselt küsitletud kümneid inimesi. Tunnistajate ütlused viitavad sellele, et BMW juhil põles fooris punane foorituli.

Tunnistajate ütluste kohaselt sõitis BMW lubatust kiiremini, kuid seda kinnitavat ekspertiisi veel ei ole. Ekspertiiside tegemine võtab Amuri sõnul aega.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 422 alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustus. Juhti võidakse karistada kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles