Opositsioon asus eile rakendama venitamistaktikat

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Eiki Nestor
Riigikogu esimees Eiki Nestor Foto: Tairo Lutter

Riigikogus pidid eile esimesele lugemisele tulema palju vaidlusi tekitanud maksumuudatused ning madalapalgaliste tagasimakse süsteemi kehtestamist ja lastetoetuste tõusu käsitlevad eelnõud. Opositsioon alustas venitamistaktikat aga juba enne nende arutelule tulekut. 

Riigikogu eilne täiskogu istung algas mahuka kindlustustegevuse seaduse eelnõu teise lugemisega. Eelnõu peaks aitama kaasa, et Eestis asutatud kindlustusandjad oleksid maksejõulised, jätkusuutlikud, hästi juhitud ja oma tegevuses läbipaistvad ning järelevalvemehhanismid kaitseks klientide huve.

Pika küsimuste-vastuste vooru ja fraktsioonide sõnavõttude järel on opositsioonisaadikud palunud järjest läbi hääletada eelnõule esitatud muudatusettepanekuid ja võtnud hääletuste eel kümne minuti pikkusi vaheaegu. Kokku 37 muudatusest oli riigikogu esimese kuue tunniga ehk eile õhtul kella üheksaks läbi vaadanud 30 muudatusettepanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles