Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. 4. juunil 1940 valiti Nõmme linna esimene ja tänapäevani ainus aukodanik. Selle tiitli sai Tartu Ülikooli audoktor, keda hiljem oli kujutatud ka Eesti kroonil. Kes?

2. Eestlannadest kaksikõed Maaja ja Maia on brittide vanima korvpalliklubi Leicester Ridersi põhitegijad. Pole ka ime, sest nende isa Märt on väidetavalt Eesti pikim inimene (216 sentimeetrit). Mis on nende perekonnanimi?

3. Pärast Nõukogude Liidu lagunemist on Mihhail Gorbatšov tegutsenud aktiivselt muudes valdkondades. Ja edukalt. Ta andis oma varalahkunud abikaasa mälestuseks välja menuka heliplaadi «Laulud Raissale», pälvis Nobeli rahupreemia ning ka Grammy auhinna. Grammy sai ta lastele mõeldud plaadi «Petja ja hunt» sõnalise osa eest. Seda plaati tegid koos temaga veel kaks kuulsust, kes samuti Grammy said. Kellega Gorbatšov «Petja ja hundi» plaati tegi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles