Tallinn Bicycle Weeki avab tulevikku vaatav jalgrattaseminar

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour d'ÖÖ.
Tour d'ÖÖ. Foto: Rainer Ojaste

Täna algab Tallinnas terve pika nädalavahetuse vältav linnaratturite festival Tallinn Bicycle Week, mille avab traditsiooniliselt kell 18 algav jalgrataste teemaline seminar lokaalis Kivi Paber Käärid. Festival vältab neli päeva, 4.-7. juunini.

Jalgrattaseminaril esinevad ettekannetega jalgratastega lähemalt või kaugemalt seotud inimesed erinevatelt elualadelt. Sealhulgas tänavu juhtmõtet «Tuleviku nimel!» kandva Tallinn Bicycle Weeki korraldajad, kes festivali 5. juubeli verstaposti täitumise puhul põgusalt möödunud aastatele vaatavad. Seminari keskseteks teemadeks on sel aastal jalgrataste tulevikutehnoloogiad rattaehituses ja turvalisuses ning jalgratta kuvand linnakultuuris ning ratta kui nähtuse seos majandusliku heaolu ja linnapildiga.

Ettekannetega esinevad:

Rasmus Kaljujärv ja Tõnis Savi, Tallinn Bicycle Week'i omad kulissidetagused jõud korraldustiimist meenutavad, mida märkimisväärset on korda saadetud möödunud viisaastaku jooksul ning tutvustavad, mida põnevat ja suurt toob endaga kaasa tulevik.

Hannes Laar, Eesti oma elektrijalgrattaid tootvast kaubamärgist Ööbik, kõneleb kaasaegse linnaratta teemal, vaadeldes tehnoloogia integreerimist ratastesse inimeste harjumustest ja vajadusest lähtudes. Targad juhtsüsteemid, sensorid ning võimalikult intelligentsete sõiduomaduste saavutamine - see ongi rataste tulevik?

Kristjan Port, Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi direktor ning R2 tehnoloogiakommentaari "Portaal" autor, kõneleb tehnoloogiliste rakenduste teemal ning vaatleb lähemalt liikumist mõjutavaid ning liikumisele motiveerivaid aplikatsioone.

Rauno Pello, Brand Manuali strateegiline loovjuht, võtab teemaks ratta kuvandi täna ja tulevikus, analüüsides, missugune meile avanev pilt praegu ning milline see kuvand olla võiks. Samuti uurib ta, kuidas ja kellega rääkida turunduslikult, et rattad oleksid veel suurem osa igapäevaelust.

Peeter Koppel, SEB Panga strateeg, kõneleb demograafilistest trendidest globaalsel tasemel ning vaatab, kuidas on majanduslik heaolu ja liikluspilt ning ratta kasutus selles pildis liiklusvahendina omavahelises seoses.

Meeri ja Risto Klausen Bike-ID meeskonnast räägivad sellest, mis toimub rattaturvalisuse maailmas. Vaatluse alla tulevad rattavargused, miks ja milliseid meetmeid kasutatakse ning missugused on võimalikud lahendused probleemile.

Jalgrattaseminari modereerib ERR-i toimetaja ning saatejuht Eeva Esse. Oodata on põnevat ja sisutihedat õhtupoolikut. Üritus toimub Telliskivi Loomelinnakus asuvas lokaalis Kivi Paber Käärid ning on tasuta.

Vaata lisa TBW kodulehelt www.tbw.ee ja TBW 2015 Jalgrattaseminari Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles