Aivar Reivik: mõistan ministeeriumi muret

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Reivik.
Aivar Reivik. Foto: Mihkel Maripuu

Sihtasutuse Vabadussõja monument juht Aivar Reivik ütles, et pole sambaga seoses isiklikku kasu taga ajanud, kuid mõistab ministeeriumi soovi lõpetada temaga leping.

Reivik ütles, et tema juhitav sihtasutus jätkab endiselt koostööd kaitseministeeriumiga, kuid pärast lepingu lõpetamist ei ole tal enam õigust esindada samba rajamisega seotud läbirääkimistel ministeeriumit.

«Minul enam otseselt mingisugust rolli võidusamba ehitamisel ei jää,» märkis ta. «Sihtasutus tegeleb annetuste korjamisega edasi ja korraldab kindlasti vajadusel ka sambaga seotud üritusi.»

Elektrimootoreid ja valgusteid tootva Volta suuromanik Reivik ütles, et esindas seni ministeeriumi näiteks probleemsetel läbirääkimistel linnavalitsuse, muinsuskaitse ja ka klaassammast rajava Tšehhi firmaga.

Mehe sõnul tegid tšehhid augusti lõpus Voltale ettepaneku toota neile valgusteid ning juba samal päeval sai ta kaitseministeeriumilt kirja, kus teda kahtlustati sambaraehituse varjus isikliku kasu tagaajamises.

Reivik ütles, et pole võidusamba abil mitte mingil moel isiklikku kasu taga ajanud ning kinnitas, et ta ei näe selles huvide konflikti, et Tšehhi firma tahab Voltalt tellida valgusteid Monaco meremessi tarbeks.

«Kuid ma mõistsin ministeeriumi muret, kuna teema on väga õrn ja olin sellega nõus, et ministeeriumil tuleks minuga leping lõpetada,» lausus ta.

Reivik ütles, et pole juhtunu pärast löödud. «Mis ma ikka pettunud olen, närvikava on mul tugev,» lausus ta. «Kuid ma olen imestunud, et asja hakati klaarima ajakirjanduse kaudu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles