Pättide liitumise tagamaid asub uurima uus aukohus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi aukohus arutas täna 21 liikme väljaviskamisega päädinud skandaali. Pildil Avo Üprus.
IRLi aukohus arutas täna 21 liikme väljaviskamisega päädinud skandaali. Pildil Avo Üprus. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aukohtu hinnangul on oluline välja selgitada, kes kriminaalse taustaga inimeste erakonnaga liitumise tellisid ja organiseerisid. Asja hakkab uurima homme valitav uus IRLi aukohus.

Erakonna aukohtu esimees Avo Üprus ütles eilse erakorralise koosoleku järel, et igasugune kiirustamine võib tuua kaasa ebasoovitavaid tagajärgi ja nii oli ka uute liikmete vastuvõtmisega. «Samal põhjusel ei kippunud me ise kiirustama järelduste tegemisega, sest muidu oleksime läinud oma põhimõttega vastuollu ja võinud teha ka uusi vigu,» lausus ta.

Siiski ei pidanud aukohus Üpruse sõnul võimalikuks menetluse algatamise otsust edasi lükata, panna selle üle otsustamist laupäeval valitava aukohtu koosseisu õlgadele ja riskida võimalusega, et juhtunut ei soovitagi menetleda. Tema sõnul leidsid kõik praeguse aukohtu liikmed, et kriminaalse taustaga liikmete erakonnast väljaarvamine oli igati põhjendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles