TTÜ rektori valimise hääletussedelid ekspertiisi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) saadab kuratooriumi 22. mai koosolekul antud rektori valimise hääletussedelid ekspertiisi kohtuekspertiisi instituuti. Selleks on vaja kõigi kuratooriumi ja häältelugemiskomisjoni liikmete nõusolekut, kõigilt kuratooriumi liikmetelt seda veel saadud pole.

TTÜ kuratooriumi esimehe Sandor Liive sõnul on neli kuratooriumi liiget esitanud niivõrd tõsiseid kahtlustusi, et ainuvõimalik on tõe lõplik väljaselgitamine, edastas ülikooli pressiesindaja. «Selleks teeb instituut hääletussedelitele DNA-, sõrmejälje- ja käekirjaekspertiisi,» lausus Liive.

Kuratooriumi esimehe hinnangul pole Rainer Kattelil, Heiti Häälel, Margus Loppil ja Mart Saarmal õigust nõuda uut hääletust. «Kuratooriumi otsus, millega valiti kaheksa poolthäälega rektoriks akadeemik Jaak Aaviksoo, on õiguspärane ja kehtiv,» rõhutas Sandor Liive. «Tallinna Tehnikaülikooli seadus ei näe ette võimalust, et mõni kuratooriumi otsus loetaks kuratooriumi liikme soovi korral proovihääletuseks ja tehtaks uuesti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles