Kreeka ei maksnud IMFile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (vasakul) käis kolmapäeval Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri jutul, et kaubelda Kreekale soodsamaid tingimusi.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (vasakul) käis kolmapäeval Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri jutul, et kaubelda Kreekale soodsamaid tingimusi. Foto: Reuters/ScanPix

Reedel ei teinud Kreeka ära 305 miljoni eurot suurust makset Rahvusvahelisele Valuutafondile (IMF). See on esimene juunikuu neljast tagasimaksest.

Tagasimaksega viibimisest teatas Kreeka neljapäeva õhtul, ent siseminister Nikos Voutsis oli ohule viidanud juba varem. Mai lõpus ütles ta Kreeka telekanalile Mega, et Kreekal ei ole enam raha, mida maksta.

Kreeka kasutas makse tegematajätmiseks IMFi loodud võimalust lisaaega saada, kinnitas Kreeka valitsusallikas AFP-le. Nimelt ei too esimese maksega hilinemine kaasa tagajärgi. Võimalik on ka kõik juunikuu neli makset, kokku 1,6 miljardit eurot, tasuda korraga 30. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles