Päästeamet trahvis ohutusnõudeid eiranud Saaremaa kooli

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Kunnar Rüsülainen / Valgamaalane

Orissaare gümnaasiumile tuletõkkeuste paigaldamata jätmine läks kahe silma vahele jäänud ettekirjutuse tõttu Orissaare vallale maksma 8000 krooni.

Lääne-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo Saaremaa vaneminspektori Aivar Männi sõnul on klassiruumide vahel asuvasse saali suunduvatel trepikoridoridel puudu sektsioneerimata tuletõkkeuksed, kirjutas Meie Maa.

Eelmise aasta augustis palus vald ettekirjutuse täitmisele pikendust, mille päästekeskus ka andis. Paraku tänavu 1. septembriks ei olnud koolis endiselt uksi paigaldatud, see selgus 28. septembril päästekeskuse ametniku teostatud kontrolli käigus.

Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär tunnistas, et ei teadnud varasemast ettekirjutusest midagi, sest mullu sügisel toimus võimuvahetus.

Ettekirjutus tehti aga eelmise aasta septembris enne kohalikke valimisi, mis toimusid oktoobris.

Orissaare vallavanema sõnul on vald päästekeskusele korranud tuletõkkeuste paigaldamise võimalikkust Orissaare kooli üldremondi ajal, mille tarvis peaks vald ligemale 15 miljoni krooni suuruse rahasüsti saama KOIT-kava raames.

Orissaare gümnaasiumi direktori Peeter Hansbegi sõnul oli uste raha mullu sisse kirjutatud valla tänavuse eelarve projekti, kuid sealt kärbiti summad maha ja nii jäi uste soetamise lootus suure remondi saabumise ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles