Maasikamüüja Tsahkna võimalus

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Männik
Jaan Männik Foto: Mihkel Maripuu

Tõenäoliselt üsna suure ülekaaluga Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) uueks juhiks valitav Margus Tsahkna (38) on kodulinnas Tartus igasuvise maasikate kauplemisega üldiselt harjunud. Täna on aga kaalukausil palju, ja osutudes valituks uueks IRLi juhiks, tuleb tal selle erakonna hapu, pigem mädanema läinud mari üles noppida ja alla neelata.

IRLi ees seisab küsimus, kas ja kuidas üldse edasi minna. Üks vabariigi loonud erakondi on kaotanud oma näe, nime ja toetuse.

Teisest juhikandidaadist, pankur-ettevõtja Jaan Männikust (70) pikema erakonnakogemusega Margus Tsahkna rõhub täna tõenäoliselt sellele, et Isamaaliit (ilma Res Publica täienduseta) ongi see, kes meid on siia toonud, ja see tuleb uuesti üles leida. Et tema tulevane erakond ongi Eesti nägu ja olnud seda alati. Et tal on kohustust meie saamise lugu edasi kanda. Et erakond saaks aru oma vastutuskoormast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles