Tapa linnas päästeti põlevast korterist kaks inimest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna kell 18:20 sai häirekeskus teate, et Lääne-Virumaal Tapa linnas Õhtu puiesteel kahekordse puidust kortermaja esimese korruse korteri aknast on näha leeki.

Sündmuskohale sõitsid päästjad Tapa päästekomandost ja kiirabi. Päästjad tõid kohale jõudes akna kaudu põlevast ühetoalisest korterist välja kaks inimest, keskealise mehe ja naise.

Kui päästjad korterisse sisenesid, seisis meesterahvas püsti, ent naisterahva leidsid päästjad põrandalt. Temal kahtlustati vingumürgitust ning kiirabi viis ta haiglasse.

Selgus, et korteris oli süttinud köögis pliidi kõrvale ladustatud küttematerjal – vanad lauajupid jmt. Päästjad panid tule levikule piiri kella 18.30 paiku ning tuulutasid pärast seda ruumid. Köögis sai suitsukahjustusi üks seinanurk ja lagi.

Tulekahjust kortermajas andsid märku suitsuandurid, mis käivitusid kõrvalkorterites ja trepikojas, põlenud korteris aga suitsuandurit ei olnud.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles