Ministeerium: elatisraha saaks ka konkreetse summaga siduda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Justiitsministeerium ei välista, et elatise suuruse võidakse tulevikus alampalga suurusest eraldada, kuid siis oleks otstarbekas see siduda mõne teise summaga.

Kuna alampalk on kasvanud viimastel aastatel keskmisest palgast oluliselt kiiremini, on see raskendanud elatiskohustuse täitmist ja suurendanud sellest kõrvalehoidmist, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kehtiv perekonnaseadus ütleb, et igakuine elatis ühele lapsele ei või olla väiksem kui pool valitsuse kehtestatud alampalgast ehk tänavu 195 eurot.

Rahandusministeeriumi analüütik Madis Aben hoiatas eile, et selline elatiskohustus ei ole ilmselt proportsionaalne ja on elatiskohustusest kõrvalehoidmise oluline põhjus. Ta soovitas probleemi süvenemise vältimiseks miinimumelatis alampalgast lahti võtta.

«Ei ole välistatud, et elatise suuruse võib kuupalga alammäärast lahti siduda, kuid siis oleks otstarbekas see siduda mõne teise summaga. Tõenäoliselt on elatise mittemaksmise põhjused siiski mujal,» ütles justiitsministeeriumi eraõiguse talituse juhataja Indrek Niklus ERR-i uudisteportaalile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles