Uus e-õpilaspilet lubab ka bussi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Validaator.
Validaator. Foto: Õhtuleht

Linnavalitsus tahab Tallinna munitsipaalkoolides kasutusele võtta ühtse lahendusega e-õpilaspileti, millega saaks ka ühissõidukites sõita, raamatukogust raamatuid laenata ja koolisööklas süüa. Plaan peaks teoks saama järgmisel aastal.

Kavandataval õpilaspiletil on abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul terve hulk funktsioone. «Me soovime rakendada e-õpilaspiletit nii, et seda saaks kasutada ühissõidukites, siseneda kooli kaardiga avatava ukse kaudu, registreerida ennast tundi, registreerida sööklas koolilõuna söömine ja laenata kooli raamatukogust raamatuid,» loetles Kõlvart. «E-õpilaspilet oleks seotud ka e-kooliga ning iga kool saaks leida endale terve hulga rakendusi, mida selle kaardiga veel teha.»

Kavandatav e-õpilaspilet oleks eraldi kaart, mis samas ühilduks ka ühiskaardi süsteemiga ning oleks oma tööpõhimõttelt samasugune kontaktivaba viipekaart. Iga kool saaks e-õpilaspiletile trükkida endale sobiva kujunduse ja lisada õpilaspiletile vastavad kohustuslikud tunnused: õpilase foto ja kooli andmed. E-õpilaspileti süsteemi lahutamatuks osaks saab ka veebipõhine halduskeskkond süsteemi administreerimiseks, jälgimiseks ja tagasisideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles