Jõelähtme kaevandusluba kaevati kohtusse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõelähtme elanikke hirmutab, et ekskavaatorid tahavad tulla muinsuskaitsealale killustikku kaevandama.
Jõelähtme elanikke hirmutab, et ekskavaatorid tahavad tulla muinsuskaitsealale killustikku kaevandama. Foto: Mihkel Maripuu

MTÜ Ruu küla heakorra selts kaebas kohtusse valitsuse 29. juuli korraldusele, millega anti nõusolek maavara kaevandamise loa andmiseks Jägala lubjakivimaardlas, Ruu mäeeraldises.

Selts leiab oma kaebuses, et valitsuse otsus ei ole õiguspärane, kuna esiteks ei ole selles piisavalt põhjendatud uue kaevandamisloa andmise vajadust, teiseks seda, miks kaevandamistegevust tuleks lubada just selles mäeeraldises ning kolmandaks ei ole kaalutud kohalikke huve võrrelduna riiklike huvidega, teatas ühingu esindaja.

Kõik need asjaolud kujutavad endast niivõrd tõsiseid menetlusvigu, et haldusmenetluse toiming ei saa seltsi hinnangul olla sisuliselt õiguspärane.

Tallinna halduskohtu Pärnu kohtumaja võttis Ruu küla heakorra seltsi hagi valitsuse korralduse õigusvastaseks tunnistamise nõudes menetlusse.

Kohtumenetlusse kaasati kolmanada osapoolena OÜ Väo Paas ja arvamusavalduse esitajana Jõelähtme vallavalitsus. Osapooled peavad oma seisukohad kirjalikult esitama Tallinna halduskohtule 15. oktoobriks.

MTÜ Ruu küla heakorra selts algatas suvel allkirjade kogumise, võitlemaks selle vastu, et maa-alale tungiksid sisse ekskavaatorid kaevandama «väheväärtuslikku killustikupuru, mis ei kõlba isegi korralikuks tee-ehituseks».

«Meie arvamustega pole soovitud arvestada, meie ekspertiisid ja uurimused on lükatud sahtlitesse ja valitsusele on esitletud vaid «tsenseeritud» ja «edumeelsele tööstusrevolutsioonile» vastavat kuvandit,» märkis selts toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles