Vahel piisab vaid sõrmedest

, TÜ teatriteaduse magister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusiast pärit Sõrmeteater teeb üksnes sõrmi kasutades kaasahaaravat teatrit.
Gruusiast pärit Sõrmeteater teeb üksnes sõrmi kasutades kaasahaaravat teatrit. Foto: Treff

Juba üheksandat korda peetud rahvusvaheline visuaalteatrifestival Treff tõi selgi aastal Tallinna kõikvõimalikke teatri väljendusvahendeid – selliseid, mida traditsioonilises sõnateatris eriti tihti just ei kohta.

Kuigi festivali korraldava NUKU teatri üks peamisi eesmärke on nukuteatrikunsti viljelevate virtuoossete etendajate ja kõikvõimalike tehnikate eksponeerimine ning eksperimentaalsete suundade tutvustamine, pakub Treff veel teisigi teatrivorme, nagu objekti-, varju-, sõrme-, projektsiooni- ja füüsiline teater, nüüdistants, ekspressionistliku tummfilmi esteetika järgi tehtud teater, kontsertlavastus, mustkunst, tsirkus.

Esindatud on ka sõnateater, aga erinevalt lääne teatritraditsioonist sõna selles ei domineeri, vaid on üks osa lavastuse struktuurist. Põnevust tekitab kindlasti see, et esinejaid tuli siia kokku maailma eri paigust: Iisraelist, Venemaalt, Austriast, Hispaaniast, Jaapanist, Soomest, Lõuna-Koreast ja mujalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles