Venemaa süüdistab Ponomarjovi suuremahulises riisumises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Ponomarjov 2013. aastal riigiduumas. Praegu elab mees välismaal ja tema eest hääletab teine, kohapeal viibiv saadik.
Ilja Ponomarjov 2013. aastal riigiduumas. Praegu elab mees välismaal ja tema eest hääletab teine, kohapeal viibiv saadik. Foto: SCANPIX

Mullu märtsis ainsa Vene duumasaadikuna Krimmi annekteerimise vastu hääletanud Ilja Ponomarjovi suhtes on algatatud kriminaaluurimine, teatasid Vene võimud eile.

Vene uurimiskomitee süüdistab duumasaadikut Skolkovo Sihtasutuselt 22 miljoni rubla (353 000 euro) riisumises. Skolkovo Sihtasutus on osa Vene valitsuse sponsitud tehnoloogiaprojektist, mille eesmärgiks on Moskva-lähedase innovatsioonikeskuse väljaarendamine. Viimase loodab Moskva muuta millekski kohaliku Silicon Valley sarnaseks.  

Uurijate sõnul oli Ponomarjov nõudnud peetud loengute eest sobimatut tasu. Väidetavalt olid loengud olnud kolme kuni 18 minuti pikkused, kuid raha oli Ponomarjov iga etteaste eest saanud 30 000 dollarit (26 700 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles