Draamateatris algas Andrus Kivirähki nädal

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähk
Andrus Kivirähk Foto: Priit Simson

Tähistamaks noore klassiku Andrus Kivirähki hiljutist ümmargust tähtpäeva, korraldab Eesti Draamateater Ugala teatri toetusel Andrus Kivirähki nädala, mil draamateatri lavadel võib seitsmel õhtul näha Kivirähki näidendite põhjal tehtud lavastusi.

Hiljuti 40-aastaseks saanud Andrus Kivirähk on Eesti Draamateatri jaoks oluline autor, isegi väga oluline – viimase 16 aasta jooksul on teatri lavadele jõudnud 15 Kivirähki enda või tema kaasautorlusega teksti, neist kaks on ta lavale seadnud ise, vahendas teatri pressiesindaja.

Ja kohe, juba 10. oktoobril lisandub 16. näidend, «Neegri vabastamine kõrgel kunstilisel tasemel» Mark Twaini ainetel ja Hendrik Toompere jr-i lavastuses.

Täna oli nooremal publikul võimalik vaadata Ugala poolt külakostiks toodud lastelavastust «Limpa ja mereröövlid», homsest võtab teatepulga üle draamateater ning siis järgnevad
üksteisele «Vombat»,  «Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...», «Voldemar», «Eesti matus», «Aabitsa kukk» ning uue lavastuse «Neegri vabastamine kõrgel kunstilisel tasemel» esietendus.

Kivirähki nädala ringi tõmbab järgmisel esmaspäeval taas kokku Ugala teater «Helesinise vaguni» etendusega.

Publikul on võimalik kohtuda ka kirjaniku endaga. Neljapäeval, 7. oktoobril kell 17.30 vestleb draamateatri maalisaalis Andrus Kivirähkiga teatrikriitik Andres Laasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles